Je kleding personaliseren

Lijkt het jou ook zo leuk om je eigen kleding te ontwerpen en te verkopen? Met de volgende tips zijn binnenkort alle ogen op jouw kleding gericht.

Neem je tijd

Kleding ontwerp bedenken is niet iets dat je zomaar snel even doet. Ook de beste designers van de beste merken nemen hun tijd om nieuwe dingen te creëren om zo nieuwe trends te creeeren. Alleen op die manier kan je ervoor zorgen dat ieder detail er perfect uitziet en je helemaal tevreden kan zijn met je ontwerp. Als je alles snel probeert te doen, zul je hoogstwaarschijnlijk niet tevreden zijn met het eindresultaat.

Ook is het goed om je ontwerp ideeën constant in je achterhoofd te houden, wanneer je aan het ontwerpen bent, maar ook wanneer je gaat sporten, eten of slapen. Het is ook belangrijk om er eens een nacht over te slapen en daarna te kijken of je nog steeds tevreden bent met je ontwerp. Zo niet, dan kan je enkele aanpassingen doen en het nog eens wegleggen. Enkel zo kan je iets creëren waar je echt trots op kan zijn.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wanneer je je eigen kleding gaat ontwerpen wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk een zo goed mogelijk product ontwikkelen. Echter is dat eerste niet altijd haalbaar. Ons advies is om altijd eerst te gaan voor goede kwaliteit. Denk aan het materiaal zoals katoen of polyester, je wilt natuurlijk dat je product langer mee gaat. Een goed voorbeeld is de kleding van stanley stella. Je betaald bij deze producten inderdaad iets meer dan gebruikelijk. Maar je bent wel verzekerd van goede kwaliteit, en daarnaast is het ook nog eens duurzamer om kleding aan te schaffen die langer mee gaan.

Bereid je ontwerp goed voor

Wanneer je een ontwerp maakt om af te drukken op je kleding, dan is het belangrijk om bepaalde aspecten in gedachten te houden. Bij zeefdruk is het bijvoorbeeld belangrijk om van elke kleur het Pantone referentienummer te kennen. Je moet ook nauwkeurig de afmetingen en positionering bepalen.

Vergeet accessoires niet

Hoe leuk is het om naast je eigen kleding ook je eigen sieraden en accessoires te bedrukken. Zo kun je bijvoorbeeld canvas tassen bedrukken als verpakking waar je trui in zit. Voor mensen zijn kleine accessoires ook vaak een minder grote stap om te kopen dan gelijk een dure sweater. Zo promoten klanten niet alleen je product, maar maak je de stap op een nieuwe aankoop ook kleiner.

Ken je publiek

Wanneer je eigen kleding ontwerpt, is het belangrijk om je af te vragen voor wie je het ontwerpt. Is de kleding bedoeld voor mannen, vrouwen of moeten ze unisex zijn? Hoe oud is je doelgroep? Waar houden ze van? Welke andere kledingmerken dragen ze? Moet de kleding tijdloos zijn of volgens de laatste fashion trends. Het zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen wanneer je kleding bedrukking bedenkt. Je moet dit in gedachten houden tijdens het hele ontwerpproces.

Terug naar Fashion
Uw advertentie hier?