Kledingadvies voor dames op de werkvloer: hoe kleed je je professioneel en modieus?

Als vrouw kan het moeilijk zijn om er professioneel uit te zien en tegelijkertijd je persoonlijke stijl uit te dragen. Mannen hebben het in dat opzicht maar makkelijk, een pak aan én klaar zijn ze! Terwijl het pak voor vrouwen steeds populairder wordt, wordt er toch nog vaak de vraag gesteld: ‘Zo, ga je naar de klant? Of moet je een presentatie geven?’ Daarom snappen we dat het ook fijn is om wat kledingstukken te hebben die iets minder ‘officieel’ aanvoelen. Al vinden we eigenlijk dat ook vrouwen een pak aan mogen! Er wordt wel eens gezegd: ‘Kleed je voor de baan die je wilt, niet voor de baan die je hebt.’ In dit artikel bespreken we wat kledingadviezen voor dames op de werkvloer, zodat je het jezelf makkelijk maakt om je professioneel, modieus én vrouwelijk te kleden. Een merk waar je in ieder geval goed mee naar kantoor kan, is Studio Anneloes. Neem daar eens een kijkje en laat je inspireren. Daarnaast gelden er een aantal basisprincipes:

Zie er representatief uit

Kies items die goed passen in strakke lijnen, zoals een op maat gemaakte broek of gestructureerde blazers met revers. Vermijd ongetailleerde outfits die "slordig" kunnen overkomen, ook al zijn ze stijlvol. Maicazz Kleding heeft veel opties waar je je vrouwelijk en professioneel in voelt.

Gebruik neutrale kleuren

Hierbij kun je denken aan zwart, marineblauw, wit, grijs, enzovoort. Deze kleuren komen professioneel over, maar laten toch ruimte over voor accessoires. Je wilt niet dat te veel kleurrijke of schreeuwerige stukken met elkaar botsen, kies dus hooguit één opvallend item. Wel kun je natuurlijk voor een mooi printje gaan, zoals een tweed jasje of een geruite broek.

Maak je outfit af met accessoires

Accessoires kunnen je outfit net even afmaken, maar dit moet een weloverwogen keuze zijn. Kies bijvoorbeeld per outfit één statement sieraad, zoals een mooie broche, een mooie ketting of oorbellen. Ook een riem kan je outfit net even af maken, net zoals een mooi horloge. Je voelt zelf vaak wel aan wanneer het geheel ‘te veel’ wordt.

Kies voor comfortabele, maar stijlvolle stoffen

Lichtgewicht materialen, zoals katoen en linnen, zijn comfortabel maar toch stijlvol genoeg voor een werkomgeving. Terwijl zwaardere stoffen, zoals wol, een nog scherpere uitstraling hebben. Het hangt natuurlijk af van de temperatuur, maar zeker in de zomer raden we aan om weg te blijven van mouwloze hemdjes en te korte rokken.

Terug naar Fashion
Uw advertentie hier?