Nieuwe gordijnen aanschaffen: waar let je op?

Ga je binnenkort verhuizen of wordt het tijd voor een nieuw interieur? Dan zijn gordijnen een echte sfeermaker in je nieuwe woning. Maar waar dien je op te letten bij het aanschaffen van nieuwe gordijnen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Wat zijn paneelgordijnen?

Naast de verschillende materialen en kleuren zijn er ook nog verschillende soorten gordijnen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor paneelgordijnen. Dit zijn eigenlijk losse verticale gordijnen die samen een geheel vormen. De gordijnen kunnen langs elkaar open en dicht geschoven worden door een paneel aan de bovenzijde. Om te zorgen dat de gordijnen mooi strak hangen bevindt zich aan de onderzijde een verzwaring.

Waar let je op bij het aanschaffen van nieuwe gordijnen?

Ophangsystemen

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe gordijnen voor je woning moet je eerst voor jezelf bedenken welk ophangsysteem je wilt gebruiken. Ga je voor een rails of stang? Een gordijn voor een rails heeft bijvoorbeeld plooien nodig om de haakjes aan te bevestigen. Bij een roede heb je een gordijn met lussen of ringen nodig.

Meten van de hoogte & breedte

Wanneer je besloten hebt welk systeem je gaat gebruiken moeten je gordijnen opgemeten worden. Je meet in dit geval het plafond tot de hoogte waar je gordijnen komen te hangen. De breedte is vaak wat lastiger inschatten, je gordijnen hebben hier overlap nodig. Een standaard overlap maat is 20cm. Houdt hier ook rekening mee voor de gordijnrails of -roede. Meet zo nauwkeurig mogelijk of laat het opmeten door iemand anders doen. Het zou erg jammer zijn als je gordijnen te lang of te kort zijn, want het aanschaffen van gordijnen is niet goedkoop.

Kleur en materiaal

Kies een kleur en materiaal welke past bij jouw interieur. Bij een vrij ‘druk’ interieur kun je kiezen voor een basis kleur. Heb je een rustig interieur? Dan kun je van je gordijnen een echte eye catcher maken door te kiezen voor een kleur of materiaal welke wat meer opvalt. Houdt er rekening mee dat materialen en kleuren er online anders uit kunnen zien dan in een winkel.

Functie

Ten slotte bepaal je de functionaliteit van je gordijnen. Ga je voor doorschijnende of verduisterende gordijnen? Doorschijnende gordijnen worden vaak gebruikt in de woonkamer, deze laten nog een beetje licht door. Voor gordijnen in de slaapkamer worden vaak verduisterende gordijnen gebruikt. Zo is de ruimte lekker donker tijdens het slapen.

Het vinden van de juiste gordijnen kan nog wel eens lastig zijn door de enorme keuze. Wij hopen dat deze tips je helpen bij het uitzoeken van nieuwe gordijnen.

Paneelgordijnen van decorette.nl

Op zoek naar gordijnen? Bekijk dan de gordijnen van Decorette, je vind hier een ruim aanbod gordijnen in diverse prints, stoffen en kleuren. De gordijnen worden op maat gemaakt en brengen sfeer in jouw woning!

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?