Striae of striemen: de beste tips

Er gaat niets boven het gevoel van een gladde, vlekkeloze huid. Maar voor velen van ons wordt die perfecte teint ontsierd door een of twee (of meer) vervelende striae. Hoewel ze een volkomen normaal deel van het leven zijn - vooral voor vrouwen die zwanger zijn geweest of grote gewichtsveranderingen hebben ondergaan - maakt dat ze niet minder frustrerend. Dus wat kun je doen om van die opvallende lijnen af te komen? Hier zijn enkele deskundige tips om je te helpen je striae voorgoed te verbannen!

Hoe kun je voorkomen dat er striae of striae ontstaan

Als het gaat om striae, of striae, is voorkomen veel gemakkelijker dan genezen. Om te voorkomen dat je striae krijgt, is het belangrijk om je huid gehydrateerd en gezond te houden door regelmatig te hydrateren met cacaoboter of oliën na het douchen of baden. Bovendien kunnen voldoende slaap en een gezond dieet het ontstaan van striae na verloop van tijd helpen vertragen. Tenslotte kan lichaamsbeweging positieve voordelen bieden voor onze huid en ons algemeen welzijn, doordat het de bloedsomloop verhoogt en de elasticiteit van het grootste orgaan van het lichaam - de huid - verbetert. Gecombineerd geven deze tips ons de beste kans om het verschijnen van striae helemaal te voorkomen.

De beste behandelingen voor bestaande striae of striae

Een van de beste behandelingen voor bestaande striae is radiofrequentie. Deze behandeling kan de grootte, kleur en textuur van striae verminderen. Doordat radiofrequentie de dermislaag van de huid - de diepere en dikkere huidlaag - verwarmt, verhoogt het de productie van collageen en elastine, die beide verantwoordelijk zijn voor de verbetering van de huidtextuur, elasticiteit en teint. Radiofrequentie helpt ook de doorbloeding van de aangetaste gebieden te verbeteren, waardoor striae mogelijk minder zichtbaar worden. De resultaten verschillen per persoon, maar radiofrequentie is een effectieve manier gebleken om van striae af te komen zonder pijnlijke bijwerkingen.

Andere behandelingen zijn laser resurfacing en chemische peelings. Laser resurfacing verwijdert de buitenste huidlaag, waardoor striae, rimpels en andere tekenen van veroudering minder zichtbaar worden. Chemische peelings helpen ook om dode huidcellen te verwijderen en zorgen voor een helderder teint.

Hoewel ze het meest voorkomen in gebieden met veel overgewicht, kunnen striae iedereen treffen - zelfs kinderen en mannen. Als je je zorgen maakt over het uiterlijk van striae of ze momenteel hebt, zijn er een paar dingen die je kunt doen om te proberen ze te voorkomen of er vanaf te komen. Verschillende behandelingen werken voor verschillende mensen, dus het kan wat vallen en opstaan vergen om de beste oplossing voor jou te vinden. Vergeet niet dat natuurlijke huismiddeltjes voor huid verzorging net zo effectief kunnen zijn als klinische - soms zelfs effectiever! En tot slot, als je striae ongebruikelijk lijken of je je er om een andere reden zorgen over maakt, aarzel dan niet om een afspraak met je arts te maken.

Terug naar Beauty
Uw advertentie hier?