Waarom zijn vibrators zo populair onder vrouwen?

Vibrators. We geven het misschien niet toe, maar de meesten van ons vrouwen hebben er wel eens een gehad, of er in ieder geval over nagedacht. In werkelijkheid heeft ongeveer 48% van de vrouwen tussen de 18 en 60 wel eens een vibrator gebruikt.

We kennen allemaal de voor de hand liggende redenen om deze beste ‘​​vriend op batterijen’ aan te schaffen. Who needs a man wanneer je deze krachtige sextoy in huis hebt?

Maar, het is niet alleen het seksuele plezier dat vrouwen beleven aan een vibrator. Er zijn een aantal andere redenen waarom vibrators enorm populair zijn onder vrouwen. En dat zijn de volgende:

Je leert je lichaam kennen

Vibrators helpen vrouwen niet alleen om een orgasme te bereiken, maar ook om te ontdekken wat ze nu eigenlijk lekker vinden tussen de lakens. Hoe meer je je lichaam kent en weet wat je leuk en fijn vindt, hoe bevredigender je solo seksleven kan zijn.

Maar meer dan dat, vibrators helpen je te weten hoe je lichaam is gevormd en je meer bewust te zijn van jezelf en je gezondheid daar beneden. Je lichaam verkennen en eigenaar worden van je orgasmes is niet alleen leuk, maar geeft vrouwen ook een gevoel van autoriteit.

Of je nu de populairste vibrator of een oud model gebruikt: ze doen allemaal waarvoor ze bedoeld zijn en je kunt je lichaam er perfect mee ontdekken!

Het verbetert de seks met een (eventuele) partner

Een van de geweldige dingen van vibrators is dat ze niet alleen bij solosessies kunnen worden gebruikt. Ze zijn namelijk ook perfect tijdens de seks met een partner.

Een onderzoek van een aantal jaar geleden toont zelfs aan dat mannen én vrouwen seks aantrekkelijker vinden als er speeltjes bij betrokken zijn. Ze voelen zich hierdoor closer met hun partners.

Het gebruik van een vibrator tijdens de geslachtsgemeenschap is opwindend voor beide partijen. En aangezien vrouwen er soms meer moeite mee hebben om in de stemming te komen dan mannen, is dit de perfecte oplossing.

Lees ook: Zelfzorgtips voor drukke vrouwen.

Het biedt tal van gezondheidsvoordelen

Wat veel mensen niet weten (buiten de vrouwen die vibrators gebruiken dan), is dat deze fantastische sextoys zelfs buiten de slaapkamer voordelen bieden.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het gebruik van een vibrator het stressniveau verlaagd, wat ervoor zorgt dat vrouwen zich een stuk relaxter voelen en meer aankunnen tijdens het dagelijks leven.

Ook komt het gelukshormoon vrij wanneer er een orgasme wordt bereikt. Dit zorgt voor een algeheel vrolijker en gelukkiger gevoel. Of je nu de beste G-spot vibrator of de beste luchtdruk vibrator gebruikt!

Het biedt een kans om veilig te experimenteren met seks

Hoewel mensen zich vroeger zorgen maakten dat vibrators gevoelloosheid en zenuwbeschadiging zouden veroorzaken, is de wetenschap te hulp gekomen en heeft bewezen dat deze zorgen ongegrond zijn. Het wordt juist aangemoedigd door seksexperts om zoveel mogelijk te experimenteren.

Dit is vooral een voordeel voor vrouwen die net komen kijken in de wereld van seks en die de boel eerst zelf willen verkennen voordat ze het bed met iemand induiken. Het kan hun zelfvertrouwen op het gebied van seks een enorme boost geven.

Genoeg redenen om direct naar de winkel te rennen en een vibrator aan te schaffen? Wij denken van wel. Waar wacht je nog op?

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?