Welke haarkleur past bij jouw huid?

Ben je op zoek naar een nieuwe haarkleur maar weet je niet welke tint het beste bij jouw huid past? Het kiezen van de juiste haarkleur die perfect aansluit bij jouw huidskleur kan een uitdaging zijn, maar geen zorgen - wij zijn hier om je te helpen! Bij het kiezen van een nieuwe haarkleur is het essentieel om rekening te houden met jouw unieke huidtint. Een haarkleur die mooi past bij jouw huidskleur zal je uitstraling verbeteren en jouw natuurlijke schoonheid benadrukken.

Ken jouw huidtint

Voordat we ingaan op welke haarkleur het beste bij jou past, is het belangrijk om eerst jouw huidtint te achterhalen. Jouw huidtint kan worden onderverdeeld in warme, koele of neutrale ondertonen. Hier zijn een paar simpele trucs om jouw huidtint te bepalen:

  • Warme ondertoon: Als jouw huid een gelige of gouden ondertoon heeft en je er beter uitziet in warme kleuren zoals oranje, geel en rood, dan heb je waarschijnlijk een warme huidtint.
  • Koele ondertoon: Indien jouw huid een rozige of blauwachtige ondertoon heeft en je er beter uitziet in koele kleuren zoals paars, blauw en zilver, dan behoor je tot de groep met koele ondertoon.
  • Neutrale ondertoon: Als het lastig is om te bepalen of je een warme of koele ondertoon hebt en je er goed uitziet in zowel warme als koele kleuren, dan heb je waarschijnlijk een neutrale huidtint.

Haarkleur voor warme ondertonen

Voor dames met warme ondertonen zijn rijke, warme haarkleuren perfect. Denk aan tinten zoals goudbruin, karamel, honingblond en kastanjebruin. Deze kleuren zullen jouw huidskleur laten stralen en een zachte, zonovergoten gloed creëren. Vermijd echter koele blonde tinten en asblond, omdat deze jouw huid er vaal kunnen laten uitzien.

Haarkleur voor koele ondertonen

Indien je een koele ondertoon hebt, staan koele haarkleuren jou het beste. Denk aan tinten zoals asblond, platinum, ijsbruin en aszwart. Deze kleuren zullen jouw huidskleur verlevendigen en een chique uitstraling geven. Vermijd warme goudtinten en koperkleurige tinten, aangezien deze jouw huid een gelige tint kunnen geven.

Haarkleur voor neutrale ondertonen

Voor dames met een neutrale huidskleur is het gelukkig makkelijker om haarkleuren te kiezen, aangezien zowel warme als koele tinten goed bij jou passen. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende tinten en tonen, van goudbruin tot asblond, en ontdek wat het beste bij jouw persoonlijkheid en stijl past.

Het perfecte product voor jouw nieuwe haarkleur

Bij het kiezen van een nieuwe haarkleur is het ook belangrijk om te letten op de kwaliteit van het product dat je gebruikt. Kies voor haarverf zonder schadelijke chemicaliën en met rijke kleuren die aansluiten bij jouw huidtint en haarstructuur. Lees ook wat je moet doen als je haarverf te donker is uitgevallen.

Terug naar Beauty
Uw advertentie hier?