5x redenen om vaker sushi te eten

Ben je dol op sushi, maar eet je het eigenlijk niet eens zo vaak? Het is geen probleem om daar verandering in te brengen, want sushi heeft diverse voordelen voor je gezondheid. Benieuwd naar de redenen om vaker sushi te eten, thuis of in een restaurant? Wij zetten er hieronder vijf voor je op een rij!

Het verhoogt je immuniteit

Een van de voordelen van het vaker eten van sushi is dat je hiermee jouw immuniteit verhoogt. Sushi bevat veel ingrediënten die goed zijn voor een gezond immuunsysteem. Denk aan vitamines, mineralen en belangrijke voedingstoffen als calcium, magnesium, zink, ijzer en vitamine A en C.

Sushi eten zorgt er dus voor dat jouw immuunsysteem een boost krijgt en je daardoor beter bestand bent tegen ziekten en infecties. Niet alleen de sushi zelf, maar ook de wasabi die bij de sushi hoort hebben antibacteriële eigenschappen die bijdragen aan het versterken van jouw immuunsysteem.

Het is goed voor je hersenfuncties

Nog een reden om vaker sushi te eten, is omdat sushi goed is voor ons brein. Dit heeft te maken met het feit dat er in sushi omega-3-vetzuren zitten en dit zijn vetzuren die goed zijn voor de hersenfuncties. Deze vetzuren zijn in staat om hersencellen te voeden en te herstellen en om je concentratie te verhogen.

Het is goed voor je huid

Sushi staat bekend om het feit dat het veel antioxidanten bevat. Deze antioxidanten zorgen ervoor dat ongecontroleerde celgroei wordt verminderd en celbeschadiging wordt vertraagd en dit heeft een positief effect op je huid. Daarnaast wordt je huid door het eten van sushi goed gehydrateerd, wat ook bijdraagt aan een gezonde huid. Door sushi te eten ziet je huid er niet alleen jonger uit, maar ook stralender. Een zeer goede reden dus om vaker voor dit heerlijke eten te kiezen. Vind je het leuk om te gaan uiteten in een sushi restaurant? Deze sushi in Eindhoven moet je eens geproefd hebben.

Tip: bekijk ook dit artikel over Healthy food and recipes.

Verkleint de kans op aandoeningen

Sushi zit vol zit met omega 3-visolie en dit zorgt ervoor dat de kans op aandoeningen kleiner is. Denk hierbij aan aandoeningen als een hartaandoening, ontsteking, hoge bloeddruk of hoog cholesterolgehalte. Door sushi te eten verklein je de kans op verstopte slagaders en ook draagt dit bij aan het verlagen van je bloeddruk.

Minder behoefte aan ongezond snacken

Wat ook een mooi voordeel is van vaker sushi eten, is dat dit ertoe kan leiden dat je minder ongezond gaat snacken. Eet je sushi, dan geeft dit een verzadigd gevoel. Het past uitstekend in een koolhydraatarm dieet. Daarnaast zorgen de eiwitten in het voedsel ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. En hoe constanter je bloedsuikerspiegel, hoe minder je de behoefte hebt om ongezond te snacken.

Kortom: genoeg redenen om vaker een sushi-avond in te plannen! Of je nu thuis zelf sushi gaat maken, gaat uiteten in een tof sushi-restaurant of gewoon bestelt: er zijn genoeg manieren om aan dit heerlijke eten te komen. En niet alleen is het hartstikke lekker, ook biedt het zoals je hierboven hebt gelezen een hoop mooie voordelen voor je gezondheid!

Terug naar Food
Uw advertentie hier?