Deze dingen maken een vriendschap bijzonder

Een vriendschap met iemand sluiten, het blijft een bijzonder fenomeen. Anders dan bij verliefdheid is het iets wat je vaak niet zo nadrukkelijk uitspreekt, althans niet wanneer je volwassen bent. Als kind deel je vriendschapskettinkjes en nodig je elkaar uit voor kinderfeestjes, wanneer je volwassen bent doe je dit niet. Althans, het is niet gebruikelijk. Toch kan een vriendschap op latere leeftijd ook nog heel goed ontstaan. Niks zo fijn dan een innerlijke connectie voelen met iemand waar je niet direct de vinger op kunt leggen. Een vriendschap ontstaat dan vaak, en als het van beide zijden bevalt zal dit organisch groeien. Toch kun je wel degelijk invloed uitoefenen op het verder verdiepen van een vriendschap. Welke zaken een vriendschap écht bijzonder maken? Lees snel verder.

Maak die herinnering

Samen herinneringen voor het leven maken is echt iets wat een vriendschap verdiept. Die kopjes thee en lunches in de lokale horeca zijn natuurlijk leuk, maar echt een ‘next step’ zetten in een vriendschap vraagt meer. Wat echt op nummer één staat waar het gaat om je vriendschap een boost geven? Een gezamenlijke vakantie. Alleen dan maak je elkaar 24/7 echt mee en, en dat ook nog eens in een vreemde omgeving. Start met een weekendje weg en wanneer het bevalt kun je verder gaan. Beide reislustige genen? Dan is reizen op maat echt iets voor jullie. Bij reizen komt namelijk nog wel wat meer kijken dan gewoon vakantie vieren. Maar echt waar; een gezamenlijke rondreis Nieuw-Zeeland gaat jullie beide levens verrijken. Ook ideaal wanneer jullie beiden partners hebben die niet zo reisfanaat zijn, dat hoeft jullie dus niet meer te laten tegenhouden om op vakantie te gaan en lekker bruin te worden.

Gedeelde hobby

Naast een reis op maat, gaat ook een gezamenlijke hobby ervoor zorgen dat jullie nader tot elkaar komen. Het liefste een hobby die jullie beiden nog niet beheersen. Door samen niet alleen iets te doen, maar ook iets nieuws te léren zul je zien dat je een betere band krijgt. Of het nu een kookcursus, opleiding tot yogadocente of lesje pianospelen is. Je kunt hier een leuk vriendinnen uitje van maken.Alles wat je deelt gaat jullie samen verder helpen én veel gênante momenten opleveren. Deze staan dan weer garant voor lachbuien die je alleen met goede vriendinnen kunt hebben!
Kortom, een vriendschap sluiten op latere leeftijd is net zo leuk als op jonge leeftijd. Wellicht zul je er iets meer moeite voor moeten doen om het te verdiepen, maar doe deze moeite wél. Het levert een band op met iemand waar je je hele leven op kunt bouwen. Dus ga samen op reis en begin aan die nieuwe sport, jullie zullen er nooit spijt van krijgen! 

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?