Deze oude modetrends zijn weer hip

Mode verandert in een rap tempo. De ene week koop je een leren blouse dames en voor je het weet is er al een nieuwe trend waar iedereen geld aan wil uitgeven. Echter, er zijn genoeg trends die uit de mode gaan en een paar jaar of decennia later ineens weer hip zijn. Benieuwd naar een aantal voorbeelden? Lees dan gauw verder!

Terug van weggeweest

Allereerst is de low waist broek weer terug. Dit type broek gaat tegenwoordig vaak samen met wijde pijpen. Het nadeel is alleen dat de broek zo laag is, waardoor de onderbroek al gauw te zien als je bukt, maar ook al als je staat. Ook heeft de low waist rok zijn weg terug kunnen vinden naar de consument. Ook is het weer hip om meer van de buik te laten zien. Crop tops zijn dus helemaal hip. Echter, er zijn veel verschillen in de hoeveelheid buik die te zien is. Zo zijn er topjes die tot de onderkant van de borst komen, maar ook truitjes waarbij een aantal centimeter van de buik zichtbaar is. Zo kun je lekker afwisselen. Een andere modetrend die terug is, is gehaakte kleding. In het haakwerk zijn dan vaak leuke patroontjes te vinden.

Waarom komen ze terug?

Vroeger was het voor mensen mogelijk om een echte trendsetter te zijn. Zij konden als enigste iets dragen, waardoor een hoop anderen dit vervolgens nabootsen en voor je het weet was het een hit. Nu zijn het vooral de grote modehuizen die bepalen wat hip gaat zijn. Dit wordt alleen maar versterkt als invloedrijke mensen zoals influencers, artiesten of acteurs met een outfit worden gespot van de modehuizen. Daarnaast houden de fast fashion winkels deze trends in de gaten en halen hier hun inspiratie uit. Het loont dus theoretisch om nooit te snel je kledingkast op te ruimen. Hoe is het dan mogelijk dat oude mode ineens weer nieuwe mode wordt? Daar zijn veel verklaringen voor. Allereerst halen een hoop ontwerpers inspiratie uit de vroegere jaren. Een andere reden is dat veel kleding gelinkt is aan maatschappelijke thema’s. Kijk bijvoorbeeld naar de hippie kleding met de enorm wijde pijpen. Je zou kunnen zeggen dat deze soort kleding weer hip is omdat de hippiecultuur staat voor genieten van het leven en je eigen pad gaan. Dat is op het moment ook erg belangrijk, waardoor het best zou kunnen zijn dat deze trend om die reden terug is.

Heb je een trend van nu in gedachte die je afschuwelijk vindt? Bereid je er dan op voor dat deze over een paar jaar weer terug kan zijn! Wil je graag gelijk even shoppen en bijvoorbeeld een leren broek high waist scoren? Kijk dan op de site van Ibana.

Terug naar Fashion
Uw advertentie hier?