Handdoek vs badjas, wat aan te doen?

Er bestaat geen twijfel over dat de wereld verdeeld is in degenen die liever de handdoek gebruiken na het douchen en degenen die ervoor kiezen een badjas te gebruiken. Maar waarom kiest de mens voor het een óf het ander? Terwijl mensen in landen met mooi, zonnig weer de neiging hebben om handdoeken te gebruiken, is het gebruik van badjassen in landen met kouder, regenachtig of winterweer gebruikelijker. Desalniettemin is de waarheid dat er geen rationele reden is waarom mensen de voorkeur geven aan een van beide opties, ze doen het gewoon.

Het gebruik van handdoeken

Zodra we uit de douche of het bad komen, wikkelen we ons in onze knusse, zachte handdoek. We hebben ook kleinere handdoeken om ons haar in te wikkelen of om overtollig water te verwijderen voor het drogen. Je kunt hiermee ook je voeten drogen om te voorkomen dat de hele badkamer bedekt raakt met waterige voetafdrukken.

Badjassen

Aan de andere kant proberen degenen die zich liever in een badjas wikkelen soms te ontsnappen aan de kou na het douchen of baden. Badjassen hebben de neiging om meer delen van je lichaam te bedekken en warm te houden die onbedekt blijven met handdoeken. Ze zijn erg populair in gezinnen met kinderen, omdat het gemakkelijker is om kinderen een badjas aan te trekken in plaats van een handdoek die waarschijnlijk elke seconde zal vallen. Het is een snellere manier om ze droog te krijgen voordat ze hun pyjama aantrekken. Badjassen worden ook vaak geassocieerd met luxe huizen en hotels. We denken vaak aan een 5-sterrenhotel met een grote badkamer, een enorm bad en zachte, sponsachtige badjassen die aan de muur hangen. Badjassen thuis introduceren kan ook een manier zijn om onszelf dagelijks te verwennen.

Goed onderhouden

Voor zowel handdoeken als badjassen is het belangrijk om een goede hygiëne te handhaven en ervoor te zorgen dat je ze regelmatig wast, bij voorkeur twee keer per week of wanneer ze vochtig ruiken. Er zijn ook speciale conditioners en zepen verkrijgbaar die je kunt toevoegen je wasgoed. Deze zorgen voor een zacht en comfortabel gevoel van zowel handdoeken als badjassen, waardoor ze langer lekker en fris ruiken.

Terug naar Beauty
Uw advertentie hier?