Sleur in je relatie? Dit kun je er tegen doen

Voor velen zal dit geen onbekend verhaal zijn. Je houdt zielsveel van partner en jullie zijn al jaren samen, maar de laatste tijd lijkt dat vonkje te missen. Alles is gewoontjes geworden, waardoor jullie vergeten elkaar af en toe nog te verrassen. De standaardheid wordt steeds gewoner en voor je het weet zit je samen even in een sleur. Heel vervelend, want het liefst hou je dat spannende, nieuwe, verliefde gevoel voor altijd in je relatie. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om elkaar weer helemaal opnieuw te vinden en de sleur te doorbreken.

Zorg voor nieuwe spanning in de slaapkamer

Seks is fijn, maar als je al jaren met dezelfde persoon het bed deelt kan het weleens wat saai worden. Jullie kennen elkaar na een tijdje door en door waardoor de spanning er wel af is. Misschien begint seks wel meer een ‘moetje’ te worden, of doen jullie het zelfs helemaal niet meer. Dit is zonde, want seks kan zo leuk zijn! Een goede manier om de spanning weer terug te vinden is door samen nieuwe dingen te proberen. Probeer eens een nieuw standje, andere plek dan het bed of gebruik een speeltje zoals een clitoris stimulator. Door samen nieuwe dingen te ontdekken hou je de vonk tussen jullie in leven en zal de sleur snel verdwijnen.

Verras elkaar vaker

In het begin kwam je partner misschien wel wekelijks met een bosje bloemen thuis. Of misschien verraste jij hem wel regelmatig met een lekker etentje. Het zijn de kleine dingen die zorgen voor uiting van waardering en een fijn gevoel. Na een langere tijd samen worden deze dingen nog al eens vergeten. De relatie voelt namelijk vertrouwd waardoor je niet het idee hebt dat je er nog moeite voor hoeft te doen. Maar dit is waar het mis gaat en waardoor je relatie op een laag pitje komt. Juist door elkaar te blijven verrassen, al is het maar met iets kleins, kun je de relatie leuk houden.

Doe leuke dingen samen

Voornamelijk wanneer partners samen gaan wonen, gebeurt het vaak dat date-avonden verdwijnen. Je zit notabene dagelijks naast elkaar op de bank, dus waarom zou nog je speciaal iets gaan doen om samen te zijn? Dit is een veelgemaakte fout. Het is goed om regelmatig nog samen echte dates te plannen. Gebruik deze relatie tips om je ralatie vitaal te houden. Hebben jullie het allebei druk?  Probeer dan een vaste avond in de week te plannen dat je echt tijd voor elkaar maakt. Besteed deze avond vervolgens op een andere manier dan is huispak samen op de bank. Dat doen jullie namelijk altijd al. Je hoeft niet eens perse de deur uit. Gewoon samen een lekkere maaltijd koken of een spelletjesavond houden is al genoeg om de sleur buiten de deur te houden.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?