De beste trampoline voor het hele gezin!

Eén van de grootste kinderdromen is nog altijd om een trampoline in de tuin te hebben. Als je genoeg ruimte in de tuin hebt, dan is het aanschaffen van een trampoline een goed idee voor het hele gezin! Je kinderen zullen zo vaker buiten gaan spelen en zich helemaal uit kunnen leven op de trampoline. Daarnaast is een trampoline ook een perfecte manier om als mama in vorm te blijven. Kortom, ieder familielid heeft baat aan een trampoline in de tuin.

Waar moet je op letten bij het kopen van een trampoline?

Wil je een goede trampoline kopen? Dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk om het springgewicht van de trampoline te controleren. Als er meerdere mensen tegelijkertijd op de trampoline willen springen, dan moet de trampoline dit gewicht moeten houden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de trampoline het ineens begeeft. Meestal kennen grote trampolines een draaggewicht van 160 kilo, dus controleer of jullie trampoline hier ook aan voldoet. De veiligheid van de trampoline is erg belangrijk. Tegenwoordig zit er altijd een veiligheidsnet inbegrepen bij de aanschaf van trampoline. Het is niet verplicht om het net aan de trampoline te bevestigen, al voorkom je wel dat springers zomaar van de trampoline afvallen.

Verder is het ook belangrijk dat je nagaat welke veren zijn bevestigd aan de trampoline. De dikte en de lengte van de veren hebben namelijk veel invloed op de springkwaliteit. Zo zorgen lange veren voor veel vering en voor soepele sprongen. Korte veren hebben dus minder veerkracht. Verder heb je dikke veren die zorgen voor een betere springkwaliteit en gaan bovendien langer mee dan dunnere veren.

De perfecte trampoline voor in de tuin

Als je een trampoline voor in de tuin zoekt, dan is de ruimte die je hebt de belangrijkste beslissingsmaker. Koop geen trampoline die alle vrije ruimte in beslag neemt. Het is namelijk beter om wat speling over te houden zodat er geen ongelukken gebeuren. Zorg daarom dat je zeker een meter vrije ruimte over hebt rondom de trampoline. Zo voorkom je ongelukken.

Naast de grootte van de trampoline kun je ook uit verschillende vormen kiezen. Het maakt in principe niet veel uit of je kiest voor een rechthoekig of ronde trampoline, al is een rechthoekige trampoline het meest geschikt voor de echte turners onder ons. De rechthoekige vorm is namelijk beter geschikt voor gymnastische oefeningen zoals schroeven of salto’s. Als de trampoline vooral de buitenspelende kinderen wordt gebruikt, dan is een ronde trampoline net zo goed.

Een mini trampoline om binnen te gebruiken!

Mocht je geen kinderen hebben, dan heb je alsnog een meerwaarde aan een trampoline in huis. Een mini trampoline is namelijk ideaal om fit te worden! Deze kleine trampoline kun je gemakkelijk in je woonkamer plaatsen. Vervolgens kun je hier oefeningen op doen om zo je lichaamshouding en conditie te verbeteren. De vering zorgt ervoor dat alle spieren in je lichaam actief bezig zijn om je in balans te houden. Een mini trampoline is de perfecte oplossing voor vrouwen die niet graag in de sportschool staan, maar toch in vorm willen blijven of zelfs willen afvallen. Bovendien komen de mini trampolines vaak met een steun zodat je je evenwicht beter kunt behouden.

Terug naar Mama
Uw advertentie hier?