De voordelen van houten speelgoed voor je kind!

Als het gaat om het selecteren van speelgoed voor kinderen, is er keuze genoeg. Veel speelgoed is meestal gemaakt van twee hoofdmaterialen: plastic en hout. Hoewel beide hun voordelen hebben, zal dit bericht positieve redenen bespreken om voor houten speelgoed te kiezen. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van het kiezen van houten speelgoed voor duurzaam spelen.

Veilig

Houten speelgoed is ontworpen om veilig te zijn voor kinderen om mee te spelen. Dat is voor een een mamma toch ook altijd heel belangrijk bij de keuze van kopen. Het meeste speelgoed dat van hout is gemaakt, breekt niet gemakkelijk en heeft ook niet de neiging om scherpe randen te hebben. Veel merken streven ernaar om niet-giftige materialen te gebruiken, van het hout tot de verf. Als het gaat om kleintjes die graag op speelgoed kauwen, zorgen deze natuurlijke materialen voor gemoedsrust. Deze eco-babyauto is bijvoorbeeld gemaakt met kleurstoffen op waterbasis, niet-formaldehydelijm en organische kleurpigmenten. Voor kinderen die graag vormen stapelen, probeer dan eens deze schattige stapelring voor muizen of een stapelraket met ruimtethema voor beginnende astronauten!

Verbeeldingskracht

Kinderen kunnen kiezen uit realistisch houten speelgoed dat voorwerpen uit het echte leven nabootst, zoals houten etenswaren, voertuigen, de slaapkamer en huishoudelijke artikelen, of uit eenvoudiger speelgoed zoals blokken en geometrische vormen. Speelgoed gemaakt van hout prikkelt de fantasie van kinderen; fantasiespel houten speelgoed kan rollenspellen aanmoedigen, terwijl het meer simplistische houten speelgoed een volledig fantasierijk spel kan stimuleren waarbij de houten vormen alles kunnen vertegenwoordigen wat het kind zich voorstelt.

Duurzaam

Voor speelgoed dat generaties overstijgt, hoef je niet verder te zoeken. Speelgoed gemaakt van hout is zowel tijdloos als duurzaam. Ze zijn al tientallen jaren trendy en extreem veelzijdig, omdat ze zowel voor plezier als voor leren worden gebruikt. Als ze van kwaliteitshout zijn gemaakt, blijft houten speelgoed vaak relatief onbeschadigd. Ze kunnen van generatie op generatie worden doorgegeven, door meerdere kinderen worden gebruikt en zijn vaak gemakkelijk schoon te maken. Houten speelgoed kan ook hierdoor gedurende vele jaren gebruikt worden door je kind!

Milieuvriendelijk

Veel houten speelgoed is ontworpen met het oog op duurzaam spelen. Merken gebruiken veel natuurlijke materialen en produceren het eco-speelgoed op een milieubewuste manier. Dergelijke ecologische materialen zijn onder meer PEFC-gecertificeerd hout, teruggewonnen rubberhout, duurzaam bamboe en samengeperst zaagsel. Zelfs de lijm, kleurstoffen en productieprocessen zijn in veel gevallen milieuvriendelijk. De stevige Fair Trade-girafpuzzel is bijvoorbeeld gemaakt van rubberhout en is een van de vele eco-speelgoed die kinderen die leren tellen duurzaam kunnen spelen.

Motorische vaardigheden

Houten speelgoed is er in alle soorten en maten en voor zowel binnen als buiten. Als kinderen leren hoe ze het speelgoed moeten manipuleren, versterken ze de spieren in hun handen om de fijne motoriek te verbeteren. Hierdoor kunnen ze een goede grip ontwikkelen, wat kan helpen bij het ontwikkelen van pre-schrijfvaardigheden. Jongere kinderen kunnen motorische vaardigheden opbouwen met grotere houten blokken, terwijl oudere kinderen kunnen oefenen met het rijgen van kralen en het oplossen van puzzels. Kleine handjes kunnen oefenen met grijpen en stapelen met deze unieke selectie van bouwstenen, die optische en akoestische sensorische blokken bevatten om de zintuigen te stimuleren en motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Terug naar Mama
Uw advertentie hier?